Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Athens Voice - “Glitter on Sunday" Jewellery Presentation

Athens Voice - “Glitter on Sunday" Jewellery Presentation

Athens Voice - “Glitter on Sunday" Jewellery Presentation

Go to article

 

Σε κάθε κορίτσι, μικρό ή μεγάλο, αρέσουν τα κοσμήματα. Χτυπάνε στο ευαίσθητο σημείο μας (κι αυτό είναι μείον μας, κι αυτό είναι μείον μας) και μας κάνουν να αισθανόμαστε πριγκίπισσες.

Για αυτό, πάντα μας αρέσει να χαζεύουμε δαχτυλίδια, κολιέδες, βραχιόλια και όοοολα τα συναφή, με κάθε ευκαιρία. Όταν μάλιστα τα δημιουργούν νέοι άνθρωποι, με ζωηρή φαντασία, «κολλάμε» ακόμη περισσότερο.

Η γλυκιά Λίλιαν, είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους με φαντασία, χιούμορ και αστείρευτη ρομαντική διάθεση. Αξίες ευδιάκριτες στην πολύ καλή δουλειά της. Γιατί η Λίλιαν Συρίγου φτιάχνει κοσμήματα από ασήμι 925º, μετά τα ζωγραφίζει με ψυχρό σμάλτο και τα διακοσμεί με μετάξι, ημιπολύτιμες πέτρες και δαντέλα, ενώ στις τελευταίες δημιουργίες της, δεν λείπουν τα κομμάτια από επίχρυσο μπρούτζο, πλέξι-γκλας και ξύλο. Και όλα αυτά με πολύ χρώμα και την πάντα κοριτσίστικη ματιά της. Η φαντασία της όμως, ταξιδεύει ακόμα πιο μακριά μέχρι τα παζάρια της Γερμανίας, όπου ανακαλύπτει μικροαντικείμενα για να τα μετατρέψει σε κοσμήματα.

Ξέχασα να σας πω ότι το κορίτσι αυτό, αφού σπούδασε τεχνικός χειροποίητου κοσμήματος στη σχολή Mokume, παρακολούθησε δεκάδες σεμινάρια γύρω από την τέχνη του κοσμήματος, έφτιαξε τον πρώτο προσωπικό της χώρο το 2007 στην οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι, μεσούσης της κρίσης έφυγε για το Βερολίνο. Τα τελευταία 3 χρόνια, ζει και δημιουργεί εκεί, στο όμορφο εργαστήρι της που βρίσκεται στην περιοχή Prenzlauer Berg (σ. σ. μα πόσο παραμυθένιο ακούγεται;)

Αυτά τα Χριστούγεννα όμως, γεμίζει τις βαλίτσες της με τα παλιά και καινούργια της κοσμήματα και έρχεται στην Αθήνα για να μας τα δείξει στο χώρο τέχνης «Τουρμπουλέ», ένα εργαστήριο-γκαλερί, γνωστό για την αγάπη που έχει στο χειροποίητο κόσμημα, (όπου τουρμπουλέ είναι το μεταλλικό όργανο μέτρησης και κατασκευής δαχτυλιδιών).

Έτσι λοιπόν, την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, όσοι περάσετε από εκεί από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 9 το βράδυ, θα φορέσετε, θα αγγίξετε και θα γνωρίσετε από κοντά όλα αυτά τα τσαχπίνικα κοσμήματα. Ταυτόχρονα, θα ακούτε ωραίες μουσικές, θα τσιμπάτε νόστιμα γλυκάκια και θα πίνετε γλυκόπιοτο κρασάκι. Τα κοσμήματα της συλλογής θα βρίσκονται στην γκαλερί όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες μέχρι και την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου.

 

Ωραίο δωράκι για τις κοριτσίστικες καρδιές…Ε, αγαπητά μου αγόρια;

Πραξιτέλους 161-163, Πειραιάς, 210 4297464

Read more

Interview at NouPou

Interview at NouPou

Go to article     Η Μαίρη Πόπινς και η ομπρέλα της, η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, ιππότες πάνω στο άλογό τους, μπαλαρίνες, χορεύτριες φλαμένκο, γκέισες και χαβανέζες ντυμένες με πολύχρωμα κοστούμ...

Read more
Unikate Schmuck - Interview at B.Z. - Berlin

Unikate Schmuck - Interview at B.Z. - Berlin

Go to article     Lilian Syrigou (30) in ihrem AtelierFoto: Charles Yunck   Manufaktur Unikate: Hier gibt es ganz individuellen Schmuck Lilian Syrigou (30) aus Prenzlauer Berg fertigt aus Silber, ...

Read more