Νέες δημιουργίες από την σχεδιάστρια Λίλιαν Συρίγου (www.protothema.gr)

Go to article

 

 

Σε μια fun βραδιά στον Πειραιά θα απολαύσουν τα νέα κοσμήματα της σχεδιάστριας Λίλιαν Συρίγου μικροί και μεγάλοι!

Με το πρωτότυπο όνομα Τουρμπουλές, θένας χώρος που λειτουργεί ως εργαστήριο-εκθεσιασκός χώρος και παρουσιάζει τις καλύτερες δημιουργίες σε κοσμήματα.uα φιλοξενήσει την Λίλιαν Συρίγου.

Η σχεδιάστρια παρουσιάζει την νέα της συλλογή, και λίγο πριν από τα Χριστούγεννα η δημιουργός μέσα από την παρουσίαση νέων κομματιών από τη μεγάλη συλλογή κοσμημάτων της μας καλεί να βάλουμε λίγο γκλίτερ στη ζωή μας. 

Έτσι λοιπόν, την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι τις 9 το βράδυ μας περιμένει στο Τουρμπουλέ 184 με ωραίες μουσικές, γλυκά και κρασί. Τα κοσμήματα της συλλογής μετά την Κυριακή 21-12 θα βρίσκονται στην Γκαλερί όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες μέχρι και την Κυριακή 28-12.
Η Λίλιαν Συρίγου στην Αθήνα, σπούδασε τεχνικός χειροποίητου κοσμήματος στην σχολή Mokume (2002-2005) και από το 2004 παρουσιάζει τη δουλειά της μέσα από ομαδικές και ατομικές εκθέσεις ενώ παράλληλα, παρακολουθεί σεμινάρια σχετικά ή παραπλήσια με την τέχνη του κοσμήματος. Από το 2006 ασχολείται επαγγελματικά με το κόσμημα ενώ το 2007 δημιούργησε και τον πρώτο προσωπικό της χώρο στην οδό Αναγνωστοπούλου, στο Κολωνάκι.  Τα τελευταία 3 χρόνια ζει, εργάζεται και δημιουργεί στο Βερολίνο στο εργαστήρι της στην περιοχή Prenzlauer Berg.
Κατασκευάζει κοσμήματα από ασήμι 925ο κυρίως, που ζωγραφίζει με ψυχρό σμάλτο και διακοσμεί με μετάξι, ημιπολίτιμιες πέτρες και δαντέλα. Αυτό που χαρακτηρίζει τη δουλειά της είναι το έντονο χρώμα, το χιούμορ και η ρομαντική διάθεση. Στις πρόσφατες δημιουργίες περιλαμβάνονται κομμάτια από επίχρυσο μπρούτζο, πλέξι γκλας, ξύλο ενώ δεν λείπουν μοναδικές δημιουργίες one of the kind από μικροαντικείμενα που ανακαλύπτει σε παζάρια της Γερμανίας και μετατρέπει σε κοσμήματα. 


Πληροφορίες: Τουρμπουλέ 184, Πραξιτέλους 161-163, Πειραιάς 18535 τηλ.: 210 4297464