Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Success story με κοσμήματα

Success story με κοσμήματα

Success story με κοσμήματα

Go to article

 

 

Με τη φαντασία της μας ταξιδεύει σε παραμυθένια, ρετρό αλλά και νοσταλγικά μονοπάτια. Κομψές κυρίες, χαριτωμένες πασχαλίτσες, πολύχρωμα λουλούδια, κουζινικά, αλλά και γεωμετρικά και μίνιμαλ έργα συνθέτουν το καλλιτεχνικό σύμπαν της δημιουργού κοσμημάτων Λίλιαν Συρίγου, η οποία δεν παύει να μας εκπλήσσει με την πρωτότυπη ματιά της και τη φαντασία της. Η ταλαντούχα καλλιτέχνιδα, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται στο Βερολίνο δείχνοντας απλόχερα τις ικανότητές της και στο γερμανικό κοινό, μας μίλησε από την «πόλη της δημιουργίας» για τα νέα επαγγελματικά σχέδια και πρότζεκτ της.

 

«Διατηρούσα επαφές με την πόλη αρκετά προτού μετακομίσω στη Γερμανία. Κάθε Νοέμβριο ερχόμουν στο Βερολίνο προκειμένου να πάρω μέρος σε μια μεγάλη καλλιτεχνική έκθεση που γίνεται εδώ. Είχα επομένως κάποιους πελάτες και άτομα που γνώριζαν τη δουλειά μου. Είναι μια πόλη που με ελκύει ιδιαιτέρως και με την πρώτη ευκαιρία μετακόμισα σε αυτήν» λέει στην «Espresso» η κυρία Συρίγου. Μαζί με μια φίλη της, η οποία έμενε ήδη στο Βερολίνο, η δημιουργός άνοιξε για περίπου έναν χρόνο το δικό της μαγαζί, ενώ σήμερα οι πελάτες της μπορούν να τη βρουν στο εργαστήρι που διατηρεί στο βορειοανατολικό Βερολίνο. Οσο για το κοινό της στην Ελλάδα, το οποίο είναι φανατικό και πιστό, έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί τις μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες της από την ιστοσελίδα της www.madebylilian.com.

 

Πολυπράγμων και πολυσχιδής, η καλλιτέχνιδα ετοιμάζεται την περίοδο αυτή να κάνει μια μεγάλη έκθεση των έργων της σε ένα hip στέκι στην καρδιά του Βερολίνου, ενώ λίαν συντόμως θα ξεκινήσει κι ένα εκπαιδευτικό πρότζεκτ σε ένα πολυεθνικό σχολείο της πόλης. «Μαζί με τα παιδάκια θα κατασκευάσουμε κοσμήματα. Είναι ένα σχολείο που έχει μαθητές από δεκαοκτώ διαφορετικές εθνικότητες απ' όλο τον κόσμο. Είναι μια μεγάλη πρόκληση». Οπως παραδέχεται, «η Μέκκα των καλλιτεχνών» (όπως αποκαλείται το Βερολίνο) και η διαμονή της στη γερμανική πόλη την έχουν βοηθήσει να εξελίξει τη δημιουργική ταυτότητά της. «Εχω αρχίσει να πειραματίζομαι και με άλλα υλικά, όπως το σμάλτο και τα διάφορα υφάσματα. Επίσης, πολλά από τα κοσμήματά μου πλέον έχουν πιο μίνιμαλ και γεωμετρικά σχήματα» συμπληρώνει.

 

Γιώτα Βαζούρα
Φωτό: Αναστασία Αδαμάκη

Read more

Pop Up ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ

Pop Up ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ

Ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι... Συναντηθήκαμε χθες, τα είπαμε τα βρήκαμε και σε 5 λεπτά το αποφασίσαμε. Θα συνεργαστούμε με τη Μαρία στο χώρο της τον Άργιλο στην Άνω Σύρο όπου και θα παρουσιάσω κομμ...

Read more
Bazaar Berlin 2014

Bazaar Berlin 2014

Hall 12/107 12-16 November11.00 - 20.00

Read more