Zum Inhalt springen

Warenkorb

Dein Warenkorb ist leer

Artikel: Lilian Syrigou: μου ... α μημα!

Lilian Syrigou: Ο γύρος του κόσμου σε... ένα κόσμημα!

Lilian Syrigou: μου ... α μημα!

Zum Artikel gehen

α αραμύθια, τα όνειρα, η υποκριτική, τα ταξίδια, οι γυναίκες του κόσμου αλλά και το... swing είναι μερικές μόνο από τις πηγές έμπνευσής της.αγαπημένη μας α μημάτων, αν Συρίγου, μας "συστήνει" νέασυλλογή , που υπόσχεται να μας ταξιδέψει σε τονμο.

Λίλιαν Συρίγου αι ένα κορίτσι μάτο ενέργεια.α ενέργεια που σε αίρνει από τα ας λεπτά που α μιλήσεις μαζί της και που, φυσικά, δεν α μπορούσε να μην αποτυπώνεται και στα ευφάνταστα κοσμήματά της.

να εδώ αι τρία α ατρίδα της και τα αικεία πρότυπα, με τα οποία μεγάλωσε.ήταν που την αναν μια σχεδιάστρια με όραμα και όνειρα, που θέλει να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και στη α α μοιραστεί τις μπειρίες της, μέσα από τα σχέδιά της.

ανάμεσα στο Βερολίνο και την α, τη συναντήσαμε και μας μίλησε για α α δουλειά της, τις πολλές και ετερόκλητες πηγές έμπνευσής της, το νέο Projekt, α και

Πες μας λίγα λόγια για το Label σου.Πώς αποφάσισες να ξεκινήσεις;

α την σχολή ας 2004., όλα, -πολύ, έγιναν από μόνα τους.α κατευθείαν α δουλεύω.αν μια φυσική εξέλιξη των αγμάτων δηλαδή.α μπι μα.της σχολής, λάμβανα μέρος σε εκθέσεις και από τότε είχα παραγγελίες από διάφορα καταστήματα.

Ήξερες δηλαδή από πάντα ότι ήθελες νασχοληθείς με αυτό το επάγγελμα;

αν το μπι μου από α 14, αλλά με το τελείωσα το α α ασχοληθώ με αυτό επαγγελματικά.μουν ανάμεσα στην αφία και την ακοσμητική, αλλά και την ηθοποιία και τον , που ήταν το όνειρό μου!Αυτό που μου αρέσει πολύ στην υποκριτική είναι ότι υπάρχει πάντα ένας καινούργιος ρόλος, ένας καινούργιος χαρακτήρας!

σχέδιο σου απεικονίζει ένα αρακτήρα.ότι ήθελες α , επηρεάζει τα κοσμήματα που σχεδιάζεις;

αι, ακριβώς.αι σαν να τους δίνω ένα χαρακτήρα, ένα ρόλο.πολλοί αρακτήρες α κοσμήματά μου, κατηγορίες.χορεύτριες, αλλά και ταξίδια (μ' αρέσει πολύ να ταξιδεύω), μέχρι βιβλία αλλά και τις Γυναίκες του Κόσμου.

, δηλαδή, μεγαλώνοντας κάποιο έντονο αικείο πρότυπο σε έκανε να "χτίσεις" αυτή την εκτίμηση προς τις γυναίκες, ώστε να επηρεάζει και στα σχέδιά σου;

αι πολύ καλή η ερώτησή σου αθώς μεγάλωσα με τρεις γενεές γυναικών.αγιά μου, την γιαγιά και την μητέρα μου, δηλαδή.καταλαβαίνεις η αικεία παρουσία ήταν πολύ έντονη στο σπίτι μου.και, να σου πω την αλήθεια, το έχω σκεφτεί ποτέ, σίγουρα με έχει επηρεάσει αυτό!

α από αυτό, ποιες θεωρείς ότι είναι οι πηγές έμπνευσης για τα ευφάνταστα σχέδιά σου;

αρχή, θυμάμαι ότι διάβαζα παραμύθια και επηρεαζόμουν από αυτά.όμως αν α μεγαλώνω αι τελείωσαν τα αραμύθια (γέλια) α πλέον δεν μπορώ να ορίσω ακριβώς την πηγή μπνευσής μου.αδή, μπορεί να πάω σε μια έκθεση, σε κάποιο μουσείο, στο θέατρο κτλ. αι να μου «μείνει» .επειδή είμαι αι ένας άνθρωπος που μαι πολύ, μου παίζει μεγάλο .να είδα κάτι μου ακόμα και πριν 3 α αι να με εμπνεύσει τελικά.γίνεται μια ιδιαίτερη επεξεργασία μέσα μου.αίρνω ερεθίσματα, αλλά αυτά τα ερεθίσματα μπορεί να τα δουλέψω μερικά χρόνια ή μήνες μετά.Αργώ λίγο, μαι αργή!(γέλια) α αράδειγμα, μένω τόσα χρόνια Βερολίνο και τώρα έχω αρχίσει με πιο industriell αι minimal γραμμές.

μου για Βερολίνο., πόσο καιρό είσαι εκεί;

Μάϊο α 3 α.

Πώς αποφάσισες να μετακομίσεις μόνιμα εκεί;

τύχει πριν α α, α μέρος σε μια έκθεση που είχε στο Βερολίνο αι από τότε, κάθε Νοέμβρη, το επισκεπτόμουν.Βερολίνο αι μια πολύ ιδιαίτερη πόλη.είναι καθόλου «γερμανική».α από την αφειοκρατία.αδή μου θυμίζει αρκετά την α, κάποιες περιοχές .αι πολύ καλλιτεχνική πόλη και πολυπολιτισμική και από μικρή ήθελα να ζήσω στο εξωτερικό.α θαύμαζα τους ανθρώπους που ζούσαν και κάπου αλλού.αν άλλο αέρα.Βεβαία, αυτά που ζει κανείς σε μια άλλη χώρα, δεν είναι πάντα ευχάριστα.Έχω περάσει και δύσκολες αταστάσεις εδώ.αυτά σε εξελίσσουν σαν άνθρωπο και πιστεύω ότι από τις δυσκολίες διαμορφώνεται ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου.

Πιστεύεις ότι οι εμπειρίες σου -καλές ή μη- πόλη αυτή, αποτυπώνονται στα σχέδιά σου; Επηρεάζεσαι δηλαδή –συνειδητά ή μη - από αυτήν;

αι ότι μαι, αλλά υποσυνείδητα νομίζω.

α κοσμήματά σου –αλλά και το προσωπικό σου στιλ- θυμίζουν κάτι από την δεκαετία '60.Τι σε ιντριγκάρει τόσο από αυτή την περίοδο ώστε α την αποδίδεις και στα σχέδιά σου;

Γενικά μου αρέσουν περισσότερο οι δεκαετίες, δηλαδή, '20, το '30, '40 και επειδή -όπως σου είπα- μου αρέσει πολύ ο χορός, τα τελευταία χρόνια κάνω Schaukel -που είναι των δεκαετιών αυτών.αι φυσικά, επηρεάζομαι από αυτά, γιατί μου αρέσει και η μουσική αλλά και η ίδια εποχή.ακάρι, δηλαδή, να είχα εκείνη την περίοδο!

Τι ετοιμάζεις αυτή την περίοδο;

Αυτή την περίοδο δουλεύω ένα-Projekt, το „Eines Tages werde ich die Welt bereisen“, που είναι λίγο παρεμφερές με τις Γυναίκες του Κόσμου που λέγαμε νωρίτερα, αλλά και λόγω του ότι μένω και στο Βερολίνο αι αι πιο αθαρές οι αμμές.Με έχει επηρεάσει δηλαδή και η .Σκοπός είναι να ταξιδέψω σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις.τώρα έχω πάει : αι την α φυσικά, Λονδίνο, αρίσι, μστερνταμ, Στοκχόλμη και την αρκελώνη και θέλω να συνεχίσω.βάση αυτό, κάποια στιγμή θέλω να κάνω μια έκθεση που να έχει ως θέμα το „Eines Tages werde ich die Welt bereisen“, και όπου θα υπάρχει ένας ασπρόμαυρος χάρτης και πάνω ένα κουτάκι με ας μηα μημα αίκες του μου.μο μως ακόμη!

μπορούν οι αναγνώστριες Allyou να βρουν τα κοσμήματά σου ;

α ρεια βρει κανείς κυρίως α αταστήματα: TOURMPOULES: Κουρούβανη Ευγενία/Αργύρης Αγγελόπουλος , Πραξιτέλους 161-163, αιάς T: +30 2104297464 Kontakt NATELI: Χαντζάκη αστασία, T.μη, μερικά κομμάτια από την συλλογή μου υπάρχουν και στο Hλιοτρόπιο: Ανδρέα Παπανδρέου 27 ,Χαλάνδρι :+30 21 0681 6622., μπορεί να μπει ανείς αι online e-shop το www.madebyllilian.com, με α με αι αναγνώστριες Allyou 20% α α α.από 25/2 τις 18/3, ας SKY15 Kasse.

φωτογραφίες έχει τραβήξει η Αναστασία Αδημάκη.

Λίλιαν Συρίγου επίσης α βρεις και στα:

Facebook: https://www.facebook.com/liliansyrigou?ref=hl

Pinterest: http://www.pinterest.com/liliansyrigou/

Instagram: https://instagram.com/liliansyrigou/

Etsy: https://www.etsy.com/shop/LilianSyrigou?ref=shop_sugg

Read more

Unikate Schmuck - Interview at B.Z. - Berlin

Unikate Schmuck - Interview bei BZ - Berlin

Zum Artikel gehen Lilian Syrigou (30) in ihrem AtelierFoto: Charles Yunck Manufaktur Unikat: Hier gibt es ganz individuelle Schmuck Lilian Syrigou (30) aus Prenzlauer Berg fertigt aus Silber, Keram...

Weiterlesen
48 Hours Neukölln-Art Festival 26 - 28 June 2015

48 Stunden Neukölln-Kunstfestival 26. - 28. Juni 2015

48 Stunden Neuköllner Kunstfestival Offenes Atelier Sabine Ammer, Cathérine Kuebel, Lilian Syrigou, Marc Pampus 26.06.- 28.06.2015 Atelier Kunst-Moment // Boddinstraße 9 // 12053 Berlin Vorschau Sa...

Weiterlesen